Vaartips en het Huren van een Boot of Sloep in Leeuwarden

Boot huren,Vaartips

Boot Huren Leeuwarden: Ontdek de Schoonheid van de Friese Hoofdstad vanaf het Water

Welkom in Leeuwarden, een prachtige stad in Nederland met een rijke geschiedenis en cultuur. Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie Friesland en heeft ongeveer 200.000 inwoners. De stad staat bekend om haar grachten, historische gebouwen en levendige culturele scene.

Leeuwarden is ook een geweldige plek om te gaan varen. De stad heeft een netwerk van grachten die door het stadscentrum slingeren en verbinding maken met het omliggende platteland. Dit maakt Leeuwarden een geweldige plek om per boot te verkennen. Je kunt een boot huren bij verschillende bedrijven in de stad en een ontspannen vaartocht maken door de grachten. Je kunt ook een kajak of kano huren en zelfstandig de grachten verkennen.

Als je van plan bent om te gaan varen in Leeuwarden, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om het weerbericht te controleren voordat je gaat varen. Het weer in Nederland kan snel veranderen, dus het is belangrijk om op alles voorbereid te zijn. Wees bewust van je omgeving. Houd een oogje in het zeil voor andere boten, zwemmers en obstakels. Houd je aan de snelheidslimiet. Dit helpt je om veilig te blijven en ongelukken te voorkomen. Respecteer het milieu. Vervuil het water niet en verstoor de dierenwereld niet.

Door deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je een veilige en plezierige vaarervaring hebt in Leeuwarden.

Hier zijn nog wat aanvullende tips voor het varen in Leeuwarden:

  1. Bezoek de Historische Binnenstad: Een van de hoogtepunten van Leeuwarden is zonder twijfel de historische binnenstad. Je kunt er varen langs oude pakhuizen, sierlijke gevels en monumentale panden. Vergeet niet om de scheve toren van Oldehove te bewonderen!
  2. Natuur in de Prinsentuin: Vaar naar de Prinsentuin, een prachtige groene oase in het hart van de stad. Leg aan en geniet van een picknick in het park, of drink een kopje koffie in het theehuis.
  3. Vaarroute naar het Fries Museum: Volg de stadsroute die je langs het Fries Museum leidt. Hier kun je meer leren over de rijke geschiedenis en cultuur van Friesland.
  4. Bezoek de Blokhuispoort: Dit voormalige gevangeniscomplex is nu een creatieve hotspot met ateliers, winkels en restaurants. Je kunt hier aanmeren en dit unieke stukje Leeuwarden verkennen.
  5. Ontdek de Leeuwarder grachten: Een rondvaart door de grachten van Leeuwarden is een must. Je zult versteld staan van de prachtige uitzichten op de stad vanaf het water.

Onthoud altijd om respectvol met de natuur om te gaan en te genieten van alles wat Leeuwarden te bieden heeft. Fijne vaart!

Verschillende soorten boten die je kunt huren in Leeuwarden

In Leeuwarden zijn er veel verschillende soorten boten die je kunt huren. Je kunt een kleine boot huren voor een ontspannen tochtje, of je kunt een grotere boot huren voor een uitstapje met een groep.

Bij ons kun je naast het huren van een boot ook een ervaren schipper inhuren voor een extra bedrag van €10 per uur, met een minimum van 2 uur. Dit geeft je de kans om volledig te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving terwijl de schipper het varen voor zijn rekening neemt.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om je boot op te halen in het centrum van Leeuwarden tegen een kleine meerprijs. Let op: dit moet wel vooraf worden aangegeven.

Bovendien bieden we extra opties zoals een koelbox, compleet met koelelementen, met keuze uit een 12 liter of 30 liter variant. Ook hebben we verschillende dranken beschikbaar zoals Coca Cola, Coca Cola Zero, Sinas, Lipton Ice Tea, 7-up en water. Hierbij is het maximum 5 stuks per soort en het volume varieert van 330ml tot 500ml.

Huisdieren zijn ook welkom aan boord, maar houd er rekening mee dat er extra schoonmaakkosten van €7,50 worden gerekend.

Opstappen in het Centrum van Leeuwarden

Als je ervoor kiest om op te stappen in het centrum van Leeuwarden, is het belangrijk om te weten dat dit alleen mogelijk is bij een minimale huurperiode van 4 uur. Zorg ervoor dat je ons ten minste 24 uur van tevoren informeert over je plannen.

Indien je op dezelfde dag wilt opstappen, neem dan contact met ons op, zodat we je kunnen informeren over de specifieke voorwaarden. Er zijn verschillende opstaplocaties beschikbaar in het centrum, waaronder De Waag, Prinsentuin en Onder de Kelders, elk tegen een meerprijs van €30.