Over ons

Op mijn veertiende kreeg ik een brief op de deurmat van de enige echte profvoetbalclub van Friesland: SC Cambuur. De trots van het noorden wilde dat ik voor hun jeugdopleiding kwam voetballen. Een geweldig moment in mijn nog prille bestaan. Als die-hard supporter van deze club koos ik er natuurlijk voor om mijn amateurvereniging v.v. Leeuwarden in te ruilen voor het geel-blauw van Cambuur. Hier heb ik een aantal mooie jaren gehad, maar helaas is de jongensdroom om voor het eerste elftal uit te komen nooit gerealiseerd. Ik maak me hier tegenwoordig niet meer zo druk om, omdat ik momenteel veel geluk en voldoening haal uit andere dingen in het leven. Mijn gezinnetje, het pokeren, vissen met mijn kameraden. Wandelen met de hond. Eigenlijk ben ik best een gelukkig mens.

Over Remco Schaafsma

Even voorstellen...

Remco Schaafsma is mijn naam. Een Leeuwarder in hart en nieren. Al zeg ik het zelf… Ik ken alle straten en steegjes, alle lanen en kroegen, alle memorabele verhalen van de afgelopen jaren en vroeger. Dit is mijn stad. Opgegroeid in de ringen van volksbuurt Cambuursterpad.
genoten van mijn jeugd als boefje van de buurt – Fietsen opknappen en doorverkopen. Golfballetjes oppoetsen en verpatsen. En dat allemaal om te sparen voor die fantastische stoere puch, prachtige periode. leren voetballen bij de plaatselijke vereniging v.v. Leeuwarden dat zich op loopafstand van mijn huis bevond. een uitnodiging in mijn brievenbus gekregen waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds super trots op ben… Graag geef ik jullie een kijkje in mijn veelzijdige leven. De avonturen die ik vroeger opzocht. Mijn werkcarrière van vakkenvuller tot taxichauffeur. Het winnen van fiches met pokeren. Tot uiteindelijk een sloepverhuur beginnen aan de bekendste wateren van Nederland! Maak je klaar voor de eerste tour die ik jullie wil aanbieden: De tour door het leven van een echte Leeuwarder, voetbalfanaat, pokeraar, dierenliefhebber, vader, stille genieter en tegenwoordig ook de sloepverhuurder!

Aldus het eerste gedeelte van de rondvaart door mijn leven. Een droom die in het water viel. Maar de droom die uiteindelijk werkelijkheid is geworden, bevaart een hele andere koers.

Deze begon aan het Gardameer van Friesland ‘Eernewoude’. Waar ik in het zomerseizoen wel eens een bootje huur. Tijdens een van mijn ontspannen tochten door de Friese wateren bekroop mij het gevoel om zelf een sloepverhuur te beginnen in Leeuwarden. Een stad waar mensen bij de eerste zonnestraal direct in het bootje stappen om te cruisen door de mooie grachten en wateren.

Vijftig meter vanaf de finish van De Elfstedentocht is tegenwoordig mijn sloepverhuur De Bonkevaert gevestigd (Blitsaerd Haven).

Hiervoor was ik actief als Taxichauffeur bij Witteveen. Het leek me ook prachtig om een taxibedrijf te beginnen, maar die zijn er tegenwoordig al zoveel in de hoofdstad van Friesland. Daarom besloot ik een andere passie na te streven die ik minstens zo leuk vind: het verhuren van bootjes dus!

How We Works

Sloepverhuur De Bonkevaert

Het simpelweg verhuren van wat bootjes is wat het lijkt voor de buitenwereld. Ik weet echter dat het veel meer is dan dat. Het verzorgen van een onvergetelijke dag voor zowel de Leeuwarder als voor de toerist, die onze mooie stad vanaf de grachten wil aanschouwen. Dit zie ik dan ook als mijn missie en tevens de reden dat ik dit bedrijf met gepaste trots ben begonnen.

Hoe ziet zo’n onvergetelijke dag eruit?

Iedereen kan varen: bij ons is geen vaarbewijs vereist en tanken is ook verleden tijd! Meer vaartijd voor minder geld.

1

Iedereen kan varen: bij ons is geen vaarbewijs vereist en tanken is ook verleden tijd! Meer vaartijd voor minder geld.

2

Vaar voor de speciale "sloepenmenu" aanbiedingen naar restaurant de Grote Wielen of naar Eetcafe De Winze (Wyns). Of kijk even bij onze arrangementen voor leuke uitjes.

3

Wij hebben de beste prijs- en kwaliteit verhouding met onze nieuwste en meest comfortabele elektrische sloepen van Leeuwarden en omstreken.

4

Je vertrekt vanaf de nieuwe Blitsaerd Haven: binnen korte tijd voor je een stukje van de elfstedenroute of vaar je al door de grachten van Leeuwarden

5

Onze elektrische sloepen zijn voorzien van een zwemplateau voor een geweldige zwemervaring.

6

Duidelijke instructies bij de overdracht van de elektrische sloep

7

Altijd bereikbaar voor onze gasten.

8

Gratis vaarroutes en vaartips.

Vragen?

Neem contact op

Mocht u nog vragen hebben, dan beantwoorden wij deze graag via telefoon of e-mail.