Over ons

Over Remco Schaafsma

Even voorstellen...

Mijn naam is Remco Schaafsma en ik ben een trotse inwoner van Leeuwarden. Ik beschik over een uitgebreide kennis van de stad en ben vertrouwd met talrijke memorabele verhalen, zowel van recente als historische aard. Leeuwarden is mijn thuisstad, opgegroeid in de buurt van Cambuursterpad.

Op mijn veertiende kreeg ik een brief op de deurmat van SC Cambuur. De trots van het noorden wilde dat ik voor hun jeugdopleiding kwam voetballen. Een geweldig moment in mijn nog prille bestaan. Als supporter van deze club koos ik er natuurlijk voor om mijn amateurvereniging v.v. Leeuwarden in te ruilen voor het geel-blauw van Cambuur. Hier heb ik een aantal mooie jaren gehad, maar helaas is de jongensdroom om voor het eerste elftal uit te komen nooit gerealiseerd. Ik maak me hier tegenwoordig niet meer zo druk om, omdat ik momenteel veel geluk en voldoening haal uit andere dingen in het leven. Mijn gezinnetje, vissen met mijn kameraden en wandelen met de hond. Eigenlijk ben ik best een gelukkig mens.

Aldus het eerste gedeelte van de rondvaart door mijn leven. Een droom die in het water viel. Maar de droom die uiteindelijk werkelijkheid is geworden, bevaart een hele andere koers.

Deze begon aan het Gardameer van Friesland ‘Eernewoude’. Waar ik in het zomerseizoen wel eens een bootje huur. Tijdens een van mijn ontspannen tochten door de Friese wateren bekroop mij het gevoel om zelf een sloepverhuur te beginnen in Leeuwarden. Een stad waar mensen bij de eerste zonnestraal direct in het bootje stappen om te cruisen door de mooie grachten en wateren.

Vijftig meter vanaf de finish van de Elfstedentocht is mijn sloepverhuur avontuur begonnen aan De Bonkevaert (Blitsaerd Haven).

Recentelijk zijn we verhuisd naar Jachthaven De Grote Wielen waar we ons hebben uitgebreid met meerdere boten en arrangementen, zoals chaletverhuur. Dit heeft ons de mogelijkheid gegeven om onze klanten een grotere keuze aan boten en vakantie-ervaringen te bieden. Hierdoor kunnen klanten nog meer genieten van hun tijd op het water en de prachtige omgeving van Friesland.

Hiervoor was ik actief als Taxichauffeur bij Witteveen. Het leek me ook prachtig om een taxibedrijf te beginnen, maar die zijn er tegenwoordig al zoveel in de hoofdstad van Friesland. Daarom besloot ik een andere passie na te streven die ik minstens zo leuk vind: het verhuren van bootjes dus!

Hoe ziet een vaardagje eruit

Sloepverhuur De Bonkevaert

Een vaardagje is een fantastische manier om te ontspannen en de prachtige omgeving van het water te verkennen. Afhankelijk van de keuze van de klant, kan een vaardagje uit verschillende activiteiten bestaan, zoals het verkennen van de omgeving, een picknick aan boord, vissen of zelfs een gezellige BBQ. 

Hoe ziet zo’n onvergetelijke dag eruit?

Je kunt bij ons een sloep huren of kiezen voor een compleet arrangement inclusief skipper, dat is helemaal afgestemd op jouw wensen en vaardigheidsniveau. Van tevoren wordt er besproken wat er verwacht wordt en hoe de dag eruit gaat zien. Tijdens de vaart garandeert de skipper veiligheid en plezier en indien gewenst wordt er ook toeristische informatie verstrekt. 

1

Iedereen kan varen: bij ons is geen vaarbewijs vereist en tanken is ook verleden tijd! Meer vaartijd voor minder geld.

2

Voordat je de sloep op gaat, zal er een instructie worden gegeven over hoe de sloep te besturen, veiligheidsvoorschriften en de locatie van de nooduitrusting.

3

Wij hebben de beste prijs- en kwaliteit verhouding met onze nieuwste en meest comfortabele elektrische sloepen van Leeuwarden en omstreken.

4

Je vertrekt vanaf de nieuwe Jachthaven De Grote Wielen: binnen korte tijd vaar je een stukje van de elfstedenroute of vaar je al door de grachten van Leeuwarden.

5

Onze elektrische sloepen zijn voorzien van een zwemplateau voor een geweldige zwemervaring.

6

Onderweg kan je de omgeving verkennen en alle informatie die je nodig hebt, vind je in de vaargids die je bij je hebt.

7

Je kunt zelf bepalen wanneer en waar je stopt voor een picknick of een korte wandeling aan land.

8

Na terugkeer wordt de vaartocht besproken en eventuele feedback besproken.

Vragen?

Neem contact op

Mocht u nog vragen hebben, dan beantwoorden wij deze graag via telefoon of e-mail.